Wie ben ik

Als tiener sportte ik heel intensief. Mijn lichaam was steeds in topconditie. Omdat mijn interesse in het wetenschappelijke lag en rekening houdende met mijn sportverleden, was een opleiding in de dieetleer & voedingsleer met vakken als anatomie, biochemie &biologie geen vreemde keuze.

In 1983 studeerde ik af in Gent als gediplomeerd diëtiste. In die tijd was het beroep van diëtiste niet erkend. De huisdokter stuurde je niet of zelden door naar een diëtiste en in de ziekenhuizen was er 1 postje vrij om aan de slag te geraken. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een andere uitdaging.

In 2007 sloeg het noodlot toe en werd ik ernstig ziek. Medische behandelingen, operaties, en waarschijnlijk ook de hele emotionele mallemolen zorgde er voor dat ik 30 kg toenam in gewicht. Ik ben maar 1m60 groot, ik had dus een gewichtstoename van meer dan de helft van mijn oorspronkelijk gewicht. Verschrikkelijk ! Beetje bij beetje nam mijn gewicht toe. Ik vermeed het om mensen te ontmoeten die ik al effe niet meer ontmoet had, ik vond altijd wel een excuus. Ik wou die blikken niet van “wat is er met jou gebeurd”, “hoe erg toch”,….. Winkelen, shoppen was een echte hel. In plaats van blij terug te komen met een nieuw kledingstuk, kwam ik helemaal down terug en had mijn tranen al de vrije loop gelaten in de auto.

Ik weet wat gezonde & evenwichtige voeding is, ik weet wat een vermageringsdieet is, ik ben een diëtiste en moet kunnen afvallen. Wat ik ook probeerde, het lukte me niet. Ik schaamde me dood en begon me steeds slechter en slechter te voelen op emotioneel en fysiek vlak.

Zomervakantie, Italië, zon, water, blije & vrolijke mensen,…. Veel van je dik-zijn kan je niet verstoppen op zulke momenten. Tijdens een middagje vrouwenklets met twee vriendinnen liepen mijn emoties weer hoog op en kregen mijn tranen weer de vrije loop, …..Eén van hen heeft jaren geleden operationeel een echte maagband laten plaatsen en ik opperde toen dat dit misschien de enige oplossing was voor mij… Tot ze mij vertelde dat een kennis van haar een maagband liet plaatsen onder hypnose met goede resultaten. De andere vriendin liet me weten dat haar buurvrouw een hypnosepraktijk heeft en “The Virtual Gastric Band Hypnosis Programme (Virtuele Maagband)“ toepast volgens de Sheila Granger methode. Ik ben onmiddellijk het net opgegaan op zoek naar info, heb die hypnosetherapeut gebeld en een afspraak gemaakt voor een maand later.

Wist ik veel wat je mag verwachten van hypnose…..Ik wou die kilo’s kwijt, ik wou me terug goed voelen, me terug mooi voelen, terug een goed gevoel krijgen, terug vrouw zijn, terug die sterke madam zijn die ik ooit was……Rood van schaamte vertelde ik mijn hypnosetherapeute dat ik diëtiste van opleiding ben, dat ik weet wat gezond en evenwichtig eten is, maar dat het mij niet lukte….Samen begonnen we aan het programma.

Een godsgeschenk !

Zonder problemen kon ik mij houden aan 3 maaltijden per dag. Mijn partner, een echte zoetebek, kan rustig snoepen zonder dat ik in de verleiding kom en het water mij in de mond komt. Nee, dank je, ik heb daar nu geen zin in….. Ongelooflijk ! Mijn gewicht ging trapsgewijs en gestaag naar beneden. Ik voelde/en voel mij terug goed in mijn lichaam, en zit vol energie en positiviteit,… Geweldig ! Bedankt Dames !

Ik was helemaal verbluft van het resultaat van hypnose. Met de nieuwe verkregen energie en positieve drive wilde en wil ik iets doen. Ik wil ook mensen helpen, mensen terug doen stralen, zichzelf terug vinden & positief in het leven staan,… Ik schreef me in bij een erkende gecertificeerde officiële Europese trainer in Hypnose voor het volgen van een opleiding. Hier gingen mijn ogen helemaal open. Hoe krachtig kan hypnose zijn. Problemen waar mensen al jaren mee worstelen zoals trauma’s, angsten, gewicht, roken, fobieën, feel good (zelfvertrouwen & terug positief en vol energie in het leven staan), oude pijnen…..

Je moet niet geloven in hypnose om je doel te bereiken, wat wel noodzakelijk is, JE MOET JE DOEL ECHT WILLEN BEREIKEN ; en is dat het geval, dan komen na een korte, krachtige hypnosesessie DE RESULTATEN vanzelf